Lebanese Food and Culinary Traditions & Thoughts

Lebanese Food and Culinary Traditions & Thoughts
Spring time always inspires me...

Friday, May 20, 2011

A Cheese Shop in Beirut

I was browsing through the Commerce du Levant which I think everyone should purchase this month because they have a special on Beirut restaurants, cafes and bars prepared by Hodema, a hospitality consulting service firm based in Beirut and in major Arab cities. I am dying to go and see this place, especially now that I am working on my new book dealing with dairy products—cheese included of course. Please if anyone has been to the shop and would like to comment, please do so! Here is the article, as written in the magazine (in French).

Boutique
Fromages alléchants
Muriel Rozelier, Mai 2011

Lorsqu’on est épris de tome de brebis, de Saint-Nectaire ou, pire, d’un Munster fondant… les adresses de qualité à Beyrouth se comptent sur les doigts de la main. D’où notre chapeau bas à ce nouveau “comptoir” ouvert dans la descente de l’hôtel Alexandre, qui propose quelque 85 sortes de fromage à des prix raisonnables. Ce printemps, sa boutique s’étoffe d’une terrasse pour offrir à ses clients la possibilité de grignoter sur le pouce une assiette fromages et vins. « Il suffit de composer son assiette, de choisir sa boisson au comptoir. On pèse le tout. On ajoute cinq dollars pour le service, sans autre surcharge. »
Jean, Charles, rue Adib Ishak, Achrafié, ouvert de 9h à 19h en semaine, jusqu’à 20h les week-ends, Tél. : 70/324253

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